Stop automatisk genåbning af programmer efter genstart i Windows 10 - Winhelponline

Stop Auto Reopen Programs After Restart Windows 10 Winhelponline

Windows 10 fremhævet billede

En af de mange små ændringer i Windows 10 Fall Creators Update er, at operativsystemet nu automatisk kan genåbne programmer, der kørte før lukning eller genstart. Hvis du lukker Windows 10 med nogle apps (fx Chrome-browseren, Microsoft Excel, Microsoft Word) åben, genstartes nogle af dem ved næste opstart, hvilket ikke er ønskeligt at sætte det retfærdigt, det kan være irriterende for mange. Hvordan deaktiveres denne funktion?



En supportingeniør hos Microsoft postede følgende info på Microsoft Answers.



Dette er faktisk en ændring i kernefunktionaliteten i Windows i denne udviklingscyklus.



Gammel opførsel:

  • Når du lukker din pc, lukkes alle apps
  • Efter genstart / genstart skal du åbne enhver app, du gerne vil bruge

Ny adfærd:



  • Når du lukker din pc, er alle åbne apps 'bogmærket' (i mangel af et bedre ord)
  • Efter genstart / genstart åbnes disse apps automatisk

Hvis du vil starte uden åbne apps (andre end dem, der er indstillet til automatisk start via Task Manager / Start), skal du sikre dig, at alle apps er lukket, før du lukker ned eller genstarter pc'en.

Hvorfor?

Ønsket er at skabe en problemfri oplevelse, hvor du, hvis du skal genstarte en pc, hurtigt kan tage op igen fra det sted, hvor du slap, og fortsætte med at være produktiv. Dette har vidtgående virkninger på tværs af operativsystemet (på en god måde).

Opdateret (20-02-18)

Der er en ændring med Fall Creator's Update, hvor applikationer, der har registreret sig via RegisterApplicationRestart åbnes igen efter en lukning eller genstart.

Hvad ændrede sig? Den avancerede Windows Update-funktion, der gendanner kørende applikationer, efter at en opdatering er blevet udvidet til regelmæssige nedlukninger og genstart startet via strømindstillinger, der er tilgængelige i Start-menuen og forskellige andre placeringer. Dette er for at skabe en problemfri oplevelse, hvor, hvis du skal genstarte din pc, kan du tage tilbage fra det sted, hvor du slap, og fortsætte med at være produktiv.

Vi har hørt feedbacken om, at nogle af jer gerne vil have en switch til at tænde og slukke for denne funktion, og har nu tilføjet muligheden for at gøre dette.

Når du har installeret den 31. januar opdatering (KB4058258 (OS Build 16299.214)), vil du være i stand til at slå denne funktion fra ved at gå til Indstillinger> Konti> Loginmuligheder> Rul ned til Privatliv> Slå fra Brug min login info for automatisk at afslutte opsætningen af ​​min enhed efter en opdatering eller genstart.

Bemærk: Ikke alle apps genstartes efter en genstart. Da jeg testede, har Task Manager, Microsoft Excel, Word og Internet Explorer altid åbnet igen automatisk, men Microsoft Edge og Notepad gjorde det ikke. Deaktiverer Hurtig opstart funktion ændrer ikke denne adfærd. Også den Gendan forrige mappevinduer ved logon Mappeindstillinger har intet at gøre med dette.

Stop automatisk genåbning af programmer efter genstart

Der er en måde at forhindre Windows 10 i at gendanne tidligere åbnede programmer efter en genstart.

  1. Åbn Indstillinger → Konti → Loginmuligheder → Rul ned til Privatliv
  2. Sluk for indstillingen Brug mine loginoplysninger til automatisk at afslutte opsætningen af ​​min enhed efter en opdatering eller genstart.
    Brug mine loginoplysninger til automatisk at afslutte opsætningen af ​​min enhed efter en opdatering eller genstart

Hvis det ikke hjælper, skal du manuelt afslutte programmer inden nedlukningen, så de ikke genstartes efter genstart. Men hvis du ikke vil (eller ikke altid) kan gøre det, før du lukker systemet ned, er her de andre muligheder, du har:

Andre muligheder

Brug den klassiske nedlukningsdialog til at lukke ned eller genstarte

  1. Minimer alle programmer ved at trykke på WinKey + M.
  2. Klik på skrivebordet for at indstille fokus på det.
  3. Tryk på Alt + F4 for at få vist den klassiske 'Luk Windows' -dialog
  4. Vælg lukning eller genstart i rullemenuen.
vinduer til klassisk nedlukningsdialog

Klassisk nedlukningsdialog (Alt + F4) i Windows

Brug Shutdown.exe til at lukke ned eller genstarte

Brug Shutdown.exe kommandolinje for at lukke eller genstarte Windows.

Opret en skrivebordsgenvej med følgende kommandolinje:

shutdown.exe / s / t 0

Ovenstående genvej er at lukke systemet straks efter 0 sekunders timeout.

For at genstarte systemet skal du oprette en anden genvej med følgende kommandolinje:

shutdown.exe / r / t 0
lukning genstart skrivebordsgenveje

Lukning og genstart -
Genveje på skrivebordet

RELATEREDE: Sæt Windows i dvaletilstand eller dvaletilstand ved hjælp af kommandolinjen

Nedlukning med hurtig opstart

Hurtig opstart fungerer ikke, når du bruger de ovennævnte to shutdown.exe-genveje. Men hvis du vil Hurtig opstart For at stadig arbejde skal du bruge følgende kommandolinje til nedlukning:

shutdown.exe / s / hybrid / t 0

Det er det! Dette forhindrer Microsoft Excel, Word eller andre programmer i at genåbne ved opstart. Håber Microsoft tilføjer en mulighed for at deaktivere denne 'automatiske genåbning af apps' -funktionen i en fremtidig opdatering eller funktionsopgradering.


En lille anmodning: Hvis du kunne lide dette indlæg, så del dette?

En 'lille' andel fra dig ville alvorligt hjælpe meget med væksten i denne blog. Nogle gode forslag:
  • Pin det!
  • Del det til din yndlingsblog + Facebook, Reddit
  • Tweet det!
Så mange tak for din støtte, min læser. Det tager ikke mere end 10 sekunder af din tid. Deleknapperne er lige nedenfor. :)